Skip to content

Sommerprosjektet 2024

4 minutter lesetid

I fire uker har vi tilbrakt tiden vår på Omegapoint sitt kontor. Teamet vårt består av 5 studenter fra NTNU i Trondheim:

  • Lea Jahren-Andersen (4. Klasse Datateknologi)
  • Thomas Frette (4. Klasse Datateknologi)
  • Sondre Berg (4. Klasse Cybersikkerhet og Datakommunikasjon)
  • Synne Edgard (4. Klasse Ingeniørvitenskap og IKT)
  • Victor Norris (4. Klasse Ingeniørvitenskap og IKT)

Gruppebilde fra hyttetur til Hafjell

Om prosjektet

Vi har jobbet med å utvikle et bookingsystem for arrangementer innad i Omegapoint. Per i dag gjøres dette via Google Forms eller Slack, men behovet for et system som gir bedre oversikt for både arrangementskomiteen og ansatte har vært ønskelig.

Applikasjonen vi har utviklet består av en nettside som gir oversikt over kommende arrangementer i Omegapoint. Når en ansatt klikker på et spesifikt arrangement, får de tilgang til informasjon som blant annet tidspunkt, sted og en beskrivelse av arrangementet. Videre kan man også se hvilke kollegaer som allerede har meldt seg på. For arrangører er det mulig å se detaljer om de påmeldte deltakerne, som for eksempel allergier og svar på skreddersydde spørsmål knyttet til arrangementet. Dette gjør det mulig å tilpasse arrangementet etter behov og preferanser.

I sommerprosjektet har vi jobbet med Blazor, et rammeverk som lar oss bruke C# og .NET for å bygge webapplikasjoner. For datalagring har vi benyttet Azure Cosmos DB, og Tailwind CSS for styling.

Hvordan vi har jobbet

Vi har startet hver dag med standup klokken 09, og fredager har blitt vår faste møtedag med demo, retrospektiv og sprintplanlegging for den kommende uken. Vi har parprogrammert til tider, spesielt i starten når det var mye nytt å sette seg inn i. Med en begrenset tidshorisont har det vært viktig for oss å jobbe smidig og tilpasse oss underveis i utviklingsprosessen. Vi har vært heldige med å motta engasjerte innspill på de ukentlige demoene, noe som har vært svært motiverende. Det er utrolig gøy å føle at vi utvikler noe som folk virkelig setter pris på.

Vi har også prøvd å jobbe bærekraftig ved å ta gode pauser preget av mye bordtennis og is!

Hva har vi lært

Som sommerstudent er læringskurven bratt, og vi har fått bryne oss på en ny teknologistakk som ingen av oss hadde kjennskap til fra før. Vi har lært mye om design, med god hjelp fra dyktige ansatte i Omegapoint. Vi har blitt komfortable med git og fokusert på å bruke gode git-konvensjoner.

Vi har også erfart viktigheten av å finne balansen mellom kundens ønsker og teamets kapasitet til å levere. Det har vært en læringsprosess å forstå hvilke krav som er realistiske å oppfylle innenfor de gitte tidsrammene, samtidig som vi opprettholder høy kvalitet i arbeidet vårt.

Sosialt

Vi kickstartet sommeren med en hyttetur til Hafjell. Dette var en fantastisk tur hvor vi fikk bli kjent med hverandre og de ansatte i bedriften. I tillegg til å bli trygge på hverandre, fikk vi innføring i teknologiene vi skulle bruke videre i sommerprosjektet. Vi kunne ikke bedt om en bedre start på sommerjobben!

Vi har også hatt massevis av sosiale aktiviteter hver uke, noen ganger opptil flere ganger i uken! Vi har kost oss med Paint’n Sip, utfordret hverandre i Fangene på Fortet, ledd oss igjennom standup på Latter, og slappet av i badstue på KOK.

Alt i alt har sommeren flydd forbi, og vi har hatt noen utrolig lærerike og morsomme uker hos Omegapoint! Takk for en fantastisk sommer, og en spesiell takk til Rosita Høybakken for å være en super mentor ❤️.